10 redenen waarom we veranderen en waarom bedrijven veranderen. In deze blog geef ik een kort inzicht in waarom we als mensen en organisaties (samenstelling van meerdere personen) willen veranderen.
De kern om te willen veranderen zit in ons als mens. De mens is als enige levend wezen op aarde in staat om zichzelf te evalueren en reflecteren. Door deze eigenschappen zijn we altijd opzoek naar verbetering en naar meer mogelijkheden. Dit zit in onze natuur. De belangrijkste reden staan in deze blog toegelicht:
Basis redenen
1. Groeien
Je organisatie groeit en je ontwikkelt nieuw diensten en producten. Telkens zie je ruimte voor verbeteringen en aanpassingen. Dit leidt tot verandering hoe klein of groot dan ook. Je ontdekt nieuwe inzichten over verschillende aspecten van je producten en markten. Je leert lessen; zelfs van veranderingen die niet hebben geleid naar waar je wilde zijn.
2. Flexibiliteit
Door frequente wijzigingen kun je je diensten en producten gemakkelijker aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden. Maar ook aan nieuwe situaties, nieuwe omgevingen en nieuwe mensen. Het gevolg is dat je niet in paniek raakt als iets onverwachts gebeurd.
3. Verbeteringen
Elke organisatie wil zijn eigen positie verder ontwikkelen en verbeteren. Denk daarbij aan producten/diensten, financieel, partnernetwerk, werkomgeving, enzovoort. We weten allemaal dat niets vanzelf zal verbeteren. We moeten de dingen anders doen om dat mogelijk te maken. Zonder verandering is er geen verbetering.
4. Heroriëntatie
Van tijd tot tijd zorgen veranderingen ervoor dat je je onderneming en de activiteiten opnieuw evalueert en bepaalde zaken vanuit een ander perspectief bekijkt. Afhankelijk van wat de verandering is, kan het ook je onderneming versterken.
5. Een olifant eet je in stukjes
Vaak geven we het op, omdat veranderen een moeilijke proces is waar niet iedereen binnen je onderneming op staat te wachten. Dit belemmert om een verandering in gang te zetten en te volbrengen. Daarom is het belangrijk het potentieel en de weerstand in je onderneming vast te stellen. Als je in staat bent om te bewegen is dat, wanneer er een kleine veranderingen is, al uiterst waardevol. Eén kleine verandering per keer, want veel kleine veranderingen achter elkaar leiden uiteindelijk naar het gewenste grote resultaat.
6. Kracht
Niet alle veranderingen leiden je naar aangename perioden in de levensfasen van je onderneming. Helaas leven we niet in een sprookje en gebeuren er ook trieste dingen. Het overwinnen van een moeilijke periode zal jou en je onderneming sterker maken.
7. Organisatie vooruitgang
Wijzigingen activeren de voortgang. Dingen gaan vooruit en ontwikkelen zich allemaal op hen eigen wijze. Voortgang is hier vooral bedoeld als organisatie en/of samenwerkingen.
8. Kansen
Je weet nooit wat elke verandering kan brengen. Wanneer je onderneming zich van zijn gebruikelijke pad afwendt, zullen er tal van verschillende mogelijkheden op je wachten. Veranderingen zullen nieuwe keuzes en mogelijkheden met zich meebrengen.
9. Nieuw begin
Elke wijziging heeft een keerzijde. Het gaat over het afsluiten van een hoofdstuk en het openen van een ander hoofdstuk. Veranderingen brengen een nieuw begin en opwinding in het leven.
10. Routine
Denk aan de film Stranger than Fiction. De hoofdpersoon Harold Crick doet dezelfde dingen in precies dezelfde tijd en dit al jaren. Hij leidt een volledig saai, extreem voorspelbaar en oninteressant leven. Dat is te vergelijken met hoe je onderneming zou zijn zonder veranderingen. Dus als je de volgende keer de verleiding krijgt om de verandering te vermijden of te weerstaan, probeer dan in plaats daarvan dit te omarmen. Stimuleer diegenen die dit initiëren. Reik ze de hand om de verandering te kwalificeren en ondernemingswaardig te maken.
En onthoud – als er geen verandering zou zijn, zijn er geen vlinders!
Businesscoaching
Wilt u als organisatie veranderen, doe dit dan met plezier!
Wij, businesscoaches helpen u met het zetten van de volgende stappen.
Neem contact op via: info@in2impovement.nl