Het ‘In between’ …

Dit is zo’n moment...

In between - zo noem ik het. Even nagenieten van een afgerond fantastisch ontwikkeltraject succesvol bij een opdrachtgever. De vraag van de opdrachtgever was drieledig. We moeten groeien, want we kunnen nu niet aan de vraag voldoen. 1. Hoe moet deze groei eruit zien? 2. Hoe kunnen we onze medewerkers breder inzetten? 3. Wat zijn onze doelen op lange termijn?

Er is veel geleerd, veel veranderd. We stonden met alle medewerkers van de organisatie te schuiven rondom het organogram. ‘Wat zijn mijn talenten? Waar wil ik naar doorgroeien?’

Alternatief organogram

Daarom hebben we een rond organogram gecreëerd. Een prachtige uitkomst waarin iedereen zich gezien voelt. Ken je overigens deze cynische organisatiesituatie? Zo willen we de onderste laag in een organisatie niet zien.

Energie

Er is veel energie in de organisatie rondgegaan. We hebben alle opties op tafel gelegd over hoe de letterlijke groei van het bedrijf er uit moet gaan zien. In een visieconferentie hebben we doelen bepaald. Op flaps is opgeschreven waar we nu staan en waar we naartoe willen. We hebben narratief op onszelf gereflecteerd. En we hebben de neuzen dezelfde kant opgezet. Taakdifferentiatie, ook daar hebben we aan gewerkt. Wie neem mij waar, wanneer ik er niet ben? En wat heb je aan kennis nodig om mijn taken goed over te kunnen nemen?

O ja, een verandering is er zeker geweest. Dat weet je. Dat voel je en dat heb je gemeten. Mensen staan nu anders in hun werk. Ze voelen de voeten weer op de vloer staan.

Even stilstaan

Als organisatiecoach ben je aan het uithijgen en vlei je je een avond, met de voeten omhoog, tevreden op de bank.

Nu is het de volgende dag en begint er een soort kilte te overheersen. Je wilt je weer richten op een nieuwe opdracht, want dat voelt zo goed. Nog een keer zoveel energie laten stromen. Iemand anders ook laten zien wat je bedoelt met duurzaam veranderen in hun organisatie. Je hebt uiteraard al wat zaadjes geplant. Netwerkgesprekken gevoerd. LinkedIn bijgewerkt. Maar wanneer mag je weer aan de slag? Geen idee. Hoe lang zal deze ‘in between’ duren?

Netwerk

Ik ben geen salesvrouw. Ik kan prima vertellen wat ik doe, hoe ik iets doe en hoe belangrijk het is voor jouw organisatie om mij in te huren, maar er zit altijd een soort ongemakkelijke bescheidenheid bij mij om mezelf extra te profileren.

Daarom is het fijn om een groot netwerk te hebben. Daarom ben ik zo blij met in2improvement. Een netwerk van zelfstandige professionals. We kennen elkaars talenten en helpen elkaar aan opdrachten. Nog mooier is het dat je het juiste talent zo bij de juiste opdracht kunt plaatsen. Wat heeft een organisatie nodig? Dan past deze Businesscoach daar het beste bij. Kwaliteit gegarandeerd.

 ‘In between’ ...

Deze ‘in between’ zal dus niet zo lang duren. Als ik om me heen kijk zie ik het werk liggen. Organisaties groeien, buigen en bewegen in een zeer sterke markt en daarbij is het zo belangrijk dat iemand van buitenaf hier observeert, analyseert en meebeweegt. Ik zal een spiegel voorhouden, adviseren en medewerkers in hun kracht te zetten.

Profileer jij graag jouw bedrijf? Bel me dan gerust, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

En onthoud – als er geen verandering is, zijn er geen vlinders!

Wilt u als organisatie groeien, doe dit dan met plezier!

Contact
Wij kunnen u helpen met het zetten van de volgende stappen.  Neem contact op via: info@in2impovement.nl  en vraag naar Maaike Lensink, of bel 085 130 56 48

Andere artikelen:

Bottomlines en in2improvement slaan de handen ineen

De twee bedrijven gaan een samenwerking aan om

Lees meer

Concentreer je op waarde

Hoe weet je als organisatie of je ‘de

Lees meer

Groeien is teamwork

Wil je als bedrijf groeien dan is teamwork

Lees meer

Wil jij SLIM je bedrijf toekomstbestendig maken?

Om succesvol te blijven, ontwikkelt je mkb-bedrijf zich

Lees meer

ondersteuning nodig?

Kan jouw bedrijf improvement gebruiken?