Wil jij SLIM je bedrijf toekomstbestendig maken?

Om succesvol te blijven, ontwikkelt je mkb-bedrijf zich constant. Maar doen jouw medewerkers dat ook? Zijn ze klaar voor veranderingen? Beschikken ze over de vaardigheden die ze in de toekomst nodig hebben?

Wil je werken aan een ontwikkelprogramma voor je medewerkers, maar hebt er gewoonweg de tijd en het budget niet voor? Dan is dit de oplossing voor jou. Het SLIM programma van in2improvement ondersteunt mkb-bedrijven die willen werken aan de ontwikkeling van medewerkers. Als mkb-bedrijf kan je subsidie aanvragen bij de Rijksoverheid voor het stimuleren van leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie. Per bedrijf bedraagt de subsidie maximaal €24.999,-. Voor samenwerkingsverbanden is de subsidie maximaal €500.000. Lees meer over de SLIM-subsidie op de website van de Rijksoverheid.

Je kan de SLIM subsidie aanvragen voor allerlei initiatieven gericht op leren en ontwikkelen. Denk hierbij aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften of het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen voor medewerkers. Praktisch implementeer je bijvoorbeeld een:

·       methode om werknemers te stimuleren hun kennis, vaardigheden en beroepshouding te blijven ontwikkelen

·       systeem van periodieke ontwikkelgesprekken met werknemers

·       bedrijfsschool of academy

Het SLIM programma van in2improvement

Het programma van in2improvement om te komen tot een maatwerk ontwikkelprogramma voor jouw organisatie, bestaat uit drie simpele stappen, inzicht – workshop – resultaat.

Stap 1: Inzicht

Inzicht in jullie uitgangspunten zoals de visie/missie, kernwaarden en de bedrijfsdoelen zijn erg belangrijk voor het maken van een gedegen opleidingsplan. Tijdens een telefonisch intake, nemen we als input ook de bestaande HRM cyclus en functie/competentieprofielen mee, zodat we de workshop goed kunnen voorbereiden.

Stap 2: Workshop

In de tweede stap doen we samen de Workshop ‘Leer Proces Simulatie’. Daarmee bepalen we met elkaar de ontwikkelbehoefte in jullie bedrijf. In de twee uur durende workshop worden de contouren van een maatwerk ontwikkelprogramma inzichtelijk.

Dit ontwikkelprogramma is gebaseerd op vier leerlijnen: de theoretische lijn, de praktijklijn, de ontwikkellijn en de performance lijn. Deze leerlijnen borgen dat het geleerde in het ontwikkelprogramma daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast.

In deze interactieve workshop worden ook uw behoefte aan inzichtelijke rapportages, planning en communicatie afgestemd.

Stap 3: Resultaat

Aan de hand van de uitkomst van de workshop presenteren wij een plan voor een maatwerk ontwikkelprogramma. Ons advies, gekoppeld aan de organisatie- wensen en mogelijkheden, worden gebundeld in een praktisch leer- en ontwikkelplan voor de organisatie, afdeling, functiegroepen en demografische groepen.

in2improvement heeft de expertise in huis om het maatwerk ontwikkelprogramma te implementeren.

in2improvement staat voor het ontwikkelen van organisaties in de huidige dynamische wereld en de persoonlijke groei van medewerkers en organisaties. Wij geloven dat plezier (NPS) en resultaat (EBITA) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Onze visie is dat de wereld steeds sneller verandert en de ontwikkeling van organisaties hierop moet anticiperen. Het in beweging komen van de organisatie en dus de mensen is cruciaal.

Wil je meer weten ? Neem dan contact met ons op.

Andere artikelen:

Bottomlines en in2improvement slaan de handen ineen

De twee bedrijven gaan een samenwerking aan om

Lees meer

Concentreer je op waarde

Hoe weet je als organisatie of je ‘de

Lees meer

Groeien is teamwork

Wil je als bedrijf groeien dan is teamwork

Lees meer

De kracht van visualisatie!

In deze blog delen we graag onze ervaringen

Lees meer

ondersteuning nodig?

Kan jouw bedrijf improvement gebruiken?